Cadac Pizzasteen Pro 50
Deze pizzasteen is ideaal voor gebruik op de Carri Chef en Citi Chef 50, maar hij kan ook gebruikt worden op andere gas- en elektrische barbecues en in elektrische ovens.
De 12 mm dikke pizzasteen heeft een warmteverdeler voor een optimale (oven)prestatie en is bestand tegen temperaturen tot 300°C.
De steen is gemaakt van hittebestendig cordieriet, waardoor het vocht uit het deeg wordt getrokken. Het resultaat: een lekkere krokante pizzabodem!
Naast het bakken van pizza's kun je op deze pizzasteen ook uitstekend brood, een focaccia of croissantjes (af)bakken.
Inclusief handige opbergtas.
Kookoppervlak: ø 36cm
TIP: maak de pizzasteen eenvoudig schoon met een droge doek en gebruik vooral geen afwasmiddel en water.
- Pizzasteen met warmteverdeler
- Ideaal voor de Carri Chef en Citi Chef 50
- Voor gebruik op gas- en elektrische barbecues en in elektrische ovens
- Bestand tegen temperaturen tot 300ºC
- Inclusief opbergtas
- Kookoppervlak: ø 36cm
Hoe gebruik ik mijn CADAC pizzasteen?
- Gebruik de pizzasteen in combinatie met de pandrager & deksel van de BBQ.
- Bestrooi met wat bloem zodat de bodem niet gaat plakken.
- Plaats geen bevroren pizza op de steen.
- De baktijd is afhankelijk van allerlei omstandigheden zoals de dikte van de bodem, gekozen ingrediënten, weersomstandigheden, etc.
- Gaat het bakken te snel, draai dan de brander even uit en laat de pizza nagaren met de deksel op de BBQ.
- De steen mag ook eventueel op het BBQ rooster geplaatst worden; het bakproces duurt dan wat langer. Let op: het rooster kan beschadigen als de steen gaat schuiven.
- Dompel de steen nooit onder in water, maar veeg deze schoon met een (natte) doek.
- Gebruik geen afwasmiddel!
- Het is normaal dat de pizzasteen donkerder wordt en vlekken krijgt door gebruik.
Art.nr. | 98436 |
---|